Eiropas medus brokastis
1.klašu skolēniem bija iespēja iepazīties ar medus tapšanas ceļu. Biškope Gunta stāstīja par to kādi ir medus veidi, kā tos ievāc un pārstrādā. Skolēni ar lielu interesi vēroja prezentāciju un aktīvi iesaistījās diskusijā. Bija iespēja tikt arī pie balvām tiem, kuri visuzmanīgāk klausījās. Stundas noslēgumā skolēniem bija iespēja arī nodegustēt trīs dažādus medus veidus – 1.b klases audzinātāja Daiga Grava
Strops, šūnas, vasks, nektārs, medus, šie vārdi izskanēja 1. klašu telpās. Skolēni iepazinās ar biškopja arodu, nepieciešamajiem instrumentiem un zināšanām kā pareizi ievākt medu. Izbrīnu radīja fakts, ka bites mūžs nav nemaz tik garš kā iepriekš šķita, tā paveic savu darbu un viņas vietā nāk cita darba bite.
Patīkamākais brīdis bija medus degustācija, katrs atrada savu iecienītāko medus garšu.
Biškopes Guntas aicinājums- nebaidīties iekļaut karoti medus ikdienā pie tējas, vai cita ēdiena, jo dabas spēks ir karotē medus – 1.a klases audzinātāja Kristīne Silova
Sirsnīgs paldies Guntai Otto par stāstījumu!