Vistu olu ražošana
6. februārī skolā notika nodarbība 4.klašu skolēniem par Vistu olu ražošanu, to uzturvērtībām un citiem svarīgiem faktiem.
Nodarbībā tika izmantots digitālais mācību materiāls par pārtikas produktu ražošanu “Profesore Jacino”. Skolēni tika ievadīti pārtikas inženierzinātnēs.
Bērniem stāstīja kā olas veidojās vistas organismā, par dējējvistu turēšanas veidiem, kā to atpazīt uz olu marķējuma, par olu uzturvērtību. Bērni arī uzzināja kā atpazīt vai ola ir svaiga vai ne tik svaiga, ko nozīmē uzdrukātie cipari un burti uz olām.
Lai visas dienas garumā ķermenis un prāts būtu mundrs, brokastīs iekļauj vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem bagātu maltīti.
1 ola dienā- enerģijai, spēkam, aknu un smadzeņu veselībai, acu gaišumam un sāta sajūtai.
Ola ir ''superēdiens'' - Kāpēc? Jo tā ietver teju visas organismam nepieciešamās uzturvielas - A vitamīns: 6%, Folāts: 5% , B5 vitamīns: 7% , B12 vitamīns: 9% , B2 vitamīns: 15% , Fosfors: 9% , Selēns: 22%